loading

Лаваш Dina

Какво е Лаваш ?

Лавашът е мек и плосък хляб с древна история. Той е традиционния хляб на Армения, откъдето и специалисти историци твърдят, че произхождат корените му. През последните години Лавашът добива голяма популярност в Русия, Западна Европа и САЩ.
За нас Лаваш не е просто хляб – той е също и продължаване на дълго пазена традиция да поддържаме различните поколения сплотени. Сигурни сме, че ще стане любим и във Вашия дом!

Лавашът е много близък до сърцата ни, защото е свързан със събирането на семейството на масата.

Кръгъл Лаваш
Хлябът, с който започна всичко

250 грама; 5 броя кръгли питки

Кръглият ни лаваш е с много удобна форма за бърз сандвич или рап с продуктите на вашето въображение. Просто подредете любимите си сирена и зеленчуци – завийте и обядът е готов!
Лавашът е удобен за пица, кесадия, бурито и други местни и чуждестранни специалитети. Опитайте лаваша заедно с различни дипове и разядки.

Традиционен Лаваш
Хлябът, който ни събира заедно

245 грама; 2 броя кори

Традиционният или правоъгълен лаваш си подхожда много както със сладко и фъстъчено масло, така и за по-сложни рецепти като баница, щрудел или солена палачинка.
Защо го наричаме традиционен? В Армения хлябът се замесва и разточва ръчно, докато стане поне 1 метър дълъг и доста широк. Нашите правоъгълни лавашчета най-много се доближават до оригиналът на старите домакини.
Опитайте като – баница, лазаня, палачинки и рулца.

Лаваш спирулина и спанак
Хлябът за един по-здравословен живот

250 грама; 5 броя кръгли питки

Лавашът със спирулина и спанак е нашият най-нов продукт. Спирулината е синьо-зелено водорасло, което се извлича от езера. Тя попада в групата на суперхраните заедно с чия, агаве, витамини и минерали, както и други ценни и редки хранителни вещества, важни за човешкото тяло.
Спирулината е чудесен неживотински продукт – източник на белтъчини, подходящ да се използва като протеинова веган храна.

Разгледайте рецепти с тези продукти – ТУК

Горе